Bulgária - Szozopol

Bulgária - Szozopol - tengerparti nyaralás

Bulgária - Szozopol: ősi város, amely Burgasztól 35 km-re, délre fekszik. Népszerű nyaralóhely, nyaranta számos turista látogat el ide, hogy élvezze a napsütést, a homokos tengerpartot, a festőien szép tájat, a páratlan gasztronómiát. 

Oldal 0 a 1, ábrázolva 0 kínálatok 0 teljesen, tól 0. ig 0. kínálat-ig.

Fakultatív programok

Szozopol – Ropotamo – hajókázás

Hajókázás a Sztrándzsa hegység nemzeti parkjában lévő Ropotamo fo­lyó felső torkolatáig. Városnézés a több évezredes múlttal rendelkező, volt ókori görög kolóniába, Szozopolba. Megtekinthetik a Szent György templomban őrzött, 2010-ben, a közeli Szent Iván szigeten történő ásatások során felfedezett ereklyét, amit Keresztelő Szent János­nak tulajdonítanak. Az árusok által kínált bőráruk, ezüst ékszerek, és szuvenírek gazdag választéka kitűnő lehetőséget nyújt az ajándék vá­sárlására. A program alatt meglátogatják a pomoriei – Bulgária egyet­len, működő tengerparti kolostorát – Szent György kolostort, ahol szer­zetesek által termelt bort is vásárolhatnak. A főszezonban a program tar­talmazza a burgaszi nemzetközi homokszobor kiállítás meglátogatását.

Veliko Tarnovo és Arbanaszi

Egész napos kirándulás. Panorámás utazás a Balkán hegységen keresztül. Érkezés Veliko Tarnovoba, Bulgária középkori fővárosába. A csoport meglátogat­ja Bulgária egyik legjelentősebb történelmi helyszínét: az uralkodói palotát és vá­rat, Tzarevetz-t, valamint az óváros központját, ahol a kézművesek műhelyeiben élőben tekinthetik meg a mesterek munkáját. Délután ellátogatnak egy igazi bol­gár skanzenbe – Arbanasziba, meglátogatnak egy 17. századi házat, ami ma nép­rajzművészeti múzeumként funkcionál. A program a Szűz Mária kolostorban lévő csodatevő Szűz Mária ikon megtekintésével végződik.

 

TOVÁBBI FAKULTATÍV PROGRAMOK