Görögország - Parga fakultatív program

Görögország - Parga fakultatív program | Miskolc Travel 2000

Korfu - egész napos buszos kirándulás

Egész napos kiránduláson során ellátogatunk Korfura, a második legnagyobb jón szigetre, ami mindegyik közül a leghíresebb. Túránkat az Achillion megtekintésével kezdjük. A palota, amelyet görög neoklasszikus szobrok vesznek körül, a platoni romantika és az eszképizmus emlékműve. Mind a palotában, mind pedig a kertben rengeteg, a trójai háború jeleneteit ábrázoló műveket láthatunk. Ezután folytatjuk utunkat és ellátogatunk a Szent Szpiridon templomba és a Listonra, ahol a legtöbb étterem és bisztró található. Itt hosszabb szabad program keretében lehetőség van nézelődésre, vásárlásra. Kirándulásunk utolsó állomása egy kis sziget, amelyet Pontikonisi-ként ismert (görög jelentése: „Egérsziget”). 

Meteora - egész napos buszos kirándulás

Görögország legkülönlegesebb tája. A Meteora egyike a legnagyobb és legfontosabb keleti ortodox kolostor komplexumoknak Görögországban és egész Európában. A Meteorát alkotó hat kolostor mindegyike természetes homokkő sziklaoszlopokra épült, a thesszáliai síkság észak-nyugati szélén, a Pineios folyó és Pindus hegység közelében. A hely szerepel az UNESCO világörökségi listáján. 

Természeti - mítikus túra Odüsszeusz nyomában

Görögország egyik leghíresebb folyójához, a mitológiai Acheronhoz látogatunk el. Először a torkolatvidékhez érkezünk, Ammoudia telepüésnél kb. egy órát töltünk. Innen a folyó vadregényes forrásvidékéhez megyünk, hosszabb sétát teszünk a folyómederben. A parton lehetőség nyílik egy kis lóháton való sétára, végül vadvízi evezés zárja a programot. 

Sarakiniko - a görög életérzés

Egy igazi görög életérzés ami vár ránk : Eldugott csodás kéklő vizű, dombokkal ölelt öblöt keresünk fel kisbusszal, ez a Sarakiniko beach ,ahol mindenki kedvére napozhat fürdőzhet. A vállalkozó kedvűek könnyű búvárkodhatnak, és akár a sziklaugrást is kipróbálhatják. 

Naplemente vártúra

Kisbusszal indulunk Ali Pasa várához. Onnan gyönyörködük a panorámában,a lenyugvó nap fényeiben fürdőző Jón tengerben, megcsodáljuk Pargát a magasból, bejárjuk, felfedezzük a várat. Ezután egy rövid sétát teszünk a közeli Agia falucskában, ahol igazi autentikus hangulat vár minket. Ez az a falu, amely a helyiek elmondása szerint soha nem volt török kézen. 

Jón-tengeri hajós szigettúra

Csatlakozzon hozzánk a Jón-tengeri szigettúránkon, ahol egész nap kikapcsolódhat és lazíthat, élvezheti a minket körülvevő, csillogó türkizkék Jón-tenger vizét, és magába szívhatja a napsütést egy egész napos szigetről szigetre látogató, fürdőző program keretében. Az első megállónk Lefkada kiemelkedő szépségű partjainak egyike- vagy Porto Katsiki vagy Egremni – melyek díjnyertes, fehér homokos strandjaikról, csodálatos türkizkék kristálytiszta vizükről híresek.

Albánia - egész napos buszos kirándulás

Látogasson el velünk Agioi Sarandába-Bouthrotoba (Butrint), az albániai régészeti lelőhelyekre és a „Kék szem”-be (Albánia leghíresebb nemzeti parkja). Butrint egy régészeti lelőhely és ókori görög város Albániában, mintegy 20 km-re délre Sarandától, egy domb tetejére épült, kilátással a Candia csatornára. 

Paxos Antipaxos - egész napos hajós kirándulás

Töltsön velünk egy felejthetetlen napot Paxos és Antipaxos szigetén! A görög mitológia szerint ezeket a szigeteket Poseidon, a tenger istene hozta létre, úgy hogy a szigonyával lecsapta Korfu szigetének déli csúcsát. Hajónkkal Pargáról indulunk és először Antipaxosra érkezünk. A kristálytiszta vízben itt lehetőségük van egy nyílt tengeri úszásra és búvárkodásra. Ezután folytatjuk utunkat a sziget „Kék barlangjai”-hoz, ahol az utolsó barlangnál szintén tartunk egy rövid fürdőzést. A fürdőzés végeztével áthajózunk Paxosra, ahol a sziget fővárosában, Gaiosban kötünk ki. Itt lehetőségük nyílik városnézésre, vásárlásra.