Kanada

Országok részlete

Kanada Kanada - transparent

Kínálunk 1 szállás lehetőséget árak: 589 000 Ft - 589 000 Ft.

Országnév: Kanada

Ország teljes neve: Kanada

Országkód: CA

Főváros: Ottawa

Pénznem: kanadai dollár

Pénznem rövidítés: CAD

Váltópénz: cent

Kontinens: Észak- és Közép Amerika

Terület: 9984670 négyzetkilóméter

Hivatalos nyelv: angol, francia

Egyéb beszélt nyelvek: inuktitut, inuinnaqtun, krí, inuvialuktun,slavey

Népesség: 32960400 fő

Telefonos hívószám: +1

Időeltolódás (GTM): -3

Beutazási szabályok:

2001. december 5-től magyar állampolgár - függetlenül a tartózkodás időtartamától - kizárólag érvényes vízum birtokában utazhat Kanadába. Az útlevélnek a kanadai tartózkodás teljes időtartama alatt és legalább a visszautazáshoz érvényesnek kell lennie. Bővebb felvilágosítás Kanada budapesti Nagykövetsége Konzuli Osztályán szerezhető be. A turista céllal beutazni kívánók egészségügyi / utazási biztosítással kell, hogy rendelkezzenek. A gyermeküket egyedül kísérő szülők esetében ajánlatos a másik szülő írásbeli beleegyezését maguknál tartani, illetve a szülői felügyeletet egyedül gyakorló szülők esetében az ezt igazoló dokumentumot, mert az idegenrendészeti hatóságoknak jogukban áll a gyermeket is kikérdezni azt kiderítendő, hogy nem gyermekelviteli esetről van-e szó. Munkavállalás és tanulmányok folytatása csak az erre jogosító engedély birtokában lehetséges, melyet kiutazás előtt kell kérelmezni az illetékes Kanadai Nagykövetségen. A Kanadában tartózkodó személyek kérelmezhetik tartózkodási idejük meghosszabbítását vagy tartózkodásuk céljának megváltoztatását, de a kanadai Állampolgársági és Bevándorlási Hivatal (Citizenship and Immmigration Canada - CIC) nem vállal garanciát a kérelmek pozitív elbírálásáért. A kérelmezés feltételeiről, illetve a kérelem formájáról és csatolandó dokumentumairól az alábbi oldalon találnak felvilágosítást: http://www.cic.gc.ca/english/applications/visitor.html. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy Kanadában igen szigorúak az élelmiszer, alkohol és dohányáru beviteli szabályok. Nem ajánljuk még gyárilag csomagolt húsáru - pl. szalámi - bevitelét sem, mert azokat a repülőtereken rendszerint elkobozzák. A vámügyek 2005. december 12-ével a Kanadai Határügyi Ügynökség hatáskörébe kerültek, a Kanadába bevihető termékekről tájékoztatást az alábbi oldalon olvashatnak: http://www.cbsa-asfc.gc.ca/general/other_sites/laws-e.html

Víz minősége:

iható

Amit érdemes magunkkal vinni:

Kanada tavakban és erdőkben gazdag ország, ennek következtében a nyári hónapokban - különösen júniusban és júliusban - jelentős rovar- (főleg szúnyog-) tevékenységgel kell számolni. Akik rovarcsípésre érzékenyek, mindenképpen szerezzenek be rovarriasztó-krémet vagy spray-t.

Védőoltások:

Nagy hideg esetén szabadtéren kerüljék a megerőltető tevékenységeket, az orr- és szájnyílásokat fedjék el, hogy tüdejüket a hideg levegőtől és a tüdőgyulladástól megóvják. A jó napszemüveg használata ajánlott a nagy és összefüggő hófelülettel rendelkező területeken. Kanadában a veszettség előfordul, melyet főleg kis állatok - mosómedvék, borzok, denevérek, stb. - terjesztenek. Vadállat-harapás esetén a lehető leghamarabb forduljon orvoshoz.

Kommunikáció jellemzői:

nternet, posta, mobiltelefon, telefon

Látnivalók:

Kanada nagy belföldi és külföldi turistaforgalommal büszkélkedhet. A világon a második legnagyobbnak számító Kanada földrajzi változatossága rendkívül nagy, ami vonzza a turistákat. A három legnagyobb város, Toronto, Vancouver és Montreal, a legfőbb városi területek, jól ismertek kultúrájukról és változatosságukról. Kanada történelmi helyei szintén fontosak a turizmus szempontjából. A Csendes-óceán partján fekvő Brit Columbia Kanada legnyugatibb tartománya. A telek a partmenti területeken aránylag melegek az ország többi részéhez viszonyítva. Alberta a préri legnyugatibb részén terül el a Sziklás-hegység mellett. Saskatchewanban két nagyobb város található, Regina és Saskatoon. A prérin levő tartomány rendelkezik a legtöbb golfpályával és az egy főre jutó legnagyobb vízfelülettel. Manitoba számos tó és folyó otthona, területe 14,5%-át tavak borítják. Ontario a legsűrűbben lakott tartomány, és egyben a második legnagyobb is. Québec fő vonzereje, hogy többségében francia kanadaiak lakják. Itt található Montreal a világ második legnagyobb frankofón városa, amely sok látnivalóval szolgál. New Brunswick, és ezen belül különösen Northumberland Strait, híres homokos partjai mentén található nyáron a legnagyobb hőmérsékletű természetes víz Virginiától északra. A Prince Edward-sziget Lucy Maud Montgomery, az Anne otthonra talál szerzőjének szülőhelye, akinek egykori otthona múzeumként szolgál. Emellett a sziget a paradicsomültetvényeiről és vörös iszapban gazdag partjairól is ismert. * Újfundland és Labrador a jéghegyek és a fjordok miatt vonzza a látogatókat. A tartomány fővárosa, az 1497-ben, Giovanni Caboto által alapított St. John's Észak-Amerika legrégebbi városa. * Új-Skócia a tájairól, főként a Cape Breton-sziget hegyeiről ismert. A 18. századi Louisbourg erőd szintén fontos látnivaló.[186] * A Yukon terület az itt lezajlott klondike-i aranylázról, az őslakosok kultúrájáról és látványos vadonjáról nevezetes. Évente több, mint 300 000 turista látogat el ide. * Az Északnyugati Területek látványosságai közé tartozik a sarki fény, az Északnyugati Területek Bányászati Örökségének Társasága (N.W.T. Mining Heritage Society), valamint több folyó és nemzeti park * Nunavut, a legészakibb kanadai terület, talán a legköltségesebb célpont a turisták számára.

Gazdaság:

A 20. században az ország nagyrészt agrárközpontú vidéki gazdasága a gyár- és bányaipar illetve a szolgáltatási szektor fejlődésével elsősorban ipari és városi gazdasággá alakult át. Mint más fejlett ipari országoknál is, a kanadai gazdaságot a lakosság háromnegyedét foglalkoztató szolgáltató szektor uralja. Ugyanakkor a fejlett országokhoz képest szokatlanul fontos szerepet tölt be a gazdaság primer szektora, melyből a fa- és olajipar az ország két legfontosabb ágazata. Kanada egyike azon kevés fejlett nemzeteknek, amelyek nettó energiaexportőrök. A keleti partoknál, a tengerben hatalmas földgáz készletekkel rendelkezik, és nagy olaj és gáz készletei vannak Albertában is. A nagy athabascai bitumen lelőhelyeknek köszönhetően Kanadának van a világ második legnagyobb olajtartaléka Szaúd-Arábia után. Québecben, Brit Columbiában, Újfundland és Labradorban, New Brunswickben, Ontarióban, Manitobában és a Yukon területen a vízerőművek más lehetőséghez mérten olcsó megújuló energiaforrásként szolgálnak. Kanada a világ egyik legfontosabb mezőgazdasági termék előállítója, a kanadai préri az egyik legfontosabb forrása a búzának, a repcének és más gabonaféléknek. Kanada a világ legnagyobb cink és urán termelője, és világvezető sok más természeti erőforrásban is, mint például az arany, a nikkel, az alumínium és az ólom; az ország északi részében, ahol a mezőgazdasági munka nehezen végezhető, sok az olyan város, amely a közeli bányának vagy faforrásnak köszönheti létét. Kanadának ezen túl méretes gyáripara is van a déli Ontario és Québec területére központosulva, különösen fontos iparágak az autó- és a repülőgépgyártás.Az ország ipari kémkedésből származó vesztesége évente körülbelül 12 milliárd dollár

Vallás:

római katolikus (46,2%), protestáns (39,7%), egyéb (14,1%).

A Magyar Köztársaság ICAO mellett működő képviselete

Nagykövet: Dr. Sipos Attila, ICAO Tanács tagja

Cím: 999 University Street, Suite 1455 Montreal, Quebec, CANADA H3C 5H7

Telefon: 00-1-514 954-82-65

Fax: 00-1-514 954-83-28

E-mail: hungary@icao.int, asipos@icao.int

Weboldal:

Kanada Nagykövetsége, Magyarország,

Nagykövet: Pierre Guimond

Cím: 1027 Budapest, Ganz u. 12-14

Telefon: +36 1 392-3360

Fax: +36 1 392-3390

E-mail: bpest@international.gc.ca

Weboldal: http://www.canadainternational.gc.ca/hungary-hongrie/index.aspx?lang=hun

Ünnepnapok:

 

Január 1: Újév
Április 14: Nagypéntek
Április 17: Húsvét hétfő
Május 22: A királynő napja
Július 1: Kanada nap

 

Szeptember 4: A munka ünnepe
Október 9: Hálaadás
November 11: A megemlékezés napja (az I. világháborút lezáró fegyverszünetre)
November 25: Karácsony
December 26: Karácsony

Éghajlat:

Az átlagos téli és nyári hőmérséklet nagymértékben különbözik Kanada tájain. A telek nagyon hidegek lehetnek az ország sok régiójában, különösen a belső és a prérin fekvő tartományokban, ahol kontinentális éghajlat van, 15 °C körüli napi átlaghőmérséklettel, ami 40 °C alá is eshet, a hidegérzetet pedig tovább növelheti a szél. A parttól távolabbi területeken, leginkább északon, a hó akár hat hónapig is fedheti a földet. A parton fekvő Brit Columbia kivételt képez mérsékelt éghajlatával, enyhe és esős teleivel. A keleti és a nyugati partokon a nyári átlagos napi hőmérsékleti maximum általában 20 °C körül mozog, míg az ország belsejében az átlagos napi hőmérsékleti maximum 25 és 30 °C közé esik, bár bizonyos vidékeken extrém esetekben a hőmérséklet 40 °C fölé is emelkedhet.

 

 

Keresések eredményei
Értékelés:
0,0 / 6 Hodnocení podle Holidaycheck
589 000 Ft -tól
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-25 13 nap Program szerint repülőrepülőBudapest 589 000 Ft Részlet
 2019-05-16 13 nap Program szerint repülőrepülőBudapest 589 000 Ft Részlet

egyéb ajánlatok >