Kolumbia

Országok részlete

Kolumbia Kolumbia - transparent

Kínálunk 1 szállás lehetőséget árak: 690 000 Ft - 690 000 Ft.

Országnév: Kolumbia

Ország teljes neve: Kolumbiai Köztársaság

Országkód: CO

Főváros: Bogotá

Pénznem: kolumbiai peso

Pénznem rövidítés: COP

Váltópénz: centavo

Kontinens: Dél-Amerika

Terület: 1141748 négyzetkilóméter

Hivatalos nyelv: spanyol

Egyéb beszélt nyelvek: indián(csibcsa)

Népesség: 42954279 fő

Telefonos hívószám: +57

Időeltolódás (GTM): -6

Beutazási szabályok:

Beutazási feltételek, vámszabályok Magyar állampolgárok turista célból vízum nélkül tartózkodhatnak Kolumbiában, évente összesen 180 napot. Mindazonáltal a kívánt tartózkodási idő függvényében a belépéskor igazolni kell a tartózkodás anyagi fedezetének és egyéb feltételeinek meglétét, melynek hiányában a hatóságok a beléptetést megtagadhatják, vagy korlátozzák a tartózkodás idejét. Fontos a belépéstől számított legalább 6 hónapig érvényes útlevél, visszautazásra szóló menetjegy, illetőleg a be és kilépést igazoló bélyegzők megléte. Hosszabb idejű tartózkodáshoz, munkavállaláshoz vízum szükséges, melyet célszerű a Kolumbiai Köztársaság bécsi nagykövetségén beszerezni. Az engedélyezett tartózkodási idő túllépését a kolumbiai hatóságok pénzbüntetéssel szankcionálják. Vámelőírások: Az országba belépőnek vámnyilatkozatot kell kitöltenie. Az 1.500 USD értéket meg nem haladó személyes poggyász, útiholmi, valamint 10.000 USD értéket meg nem haladó valuta külön vámeljárás nélkül bevihető az országba. Az 1.500 USD- t értéket meghaladó holmi ideiglenes vámkezeléssel vihető be az országba, amennyiben a tulajdonosa kötelezettséget vállal arra, hogy távozásakor elviszi azt az ország területéről. A Kolumbiában vásárolt smaragd, arany és platina termékek kiviteléhez a vásárlásról szóló számla szükséges.

Vámszabályok:

Vámelőírások: Az országba belépőnek vámnyilatkozatot kell kitöltenie. Az 1.500 USD értéket meg nem haladó személyes poggyász, útiholmi, valamint 10.000 USD értéket meg nem haladó valuta külön vámeljárás nélkül bevihető az országba. Az 1.500 USD- t értéket meghaladó holmi ideiglenes vámkezeléssel vihető be az országba, amennyiben a tulajdonosa kötelezettséget vállal arra, hogy távozásakor elviszi azt az ország területéről. A Kolumbiában vásárolt smaragd, arany és platina termékek kiviteléhez a vásárlásról szóló számla szükséges.

Víz minősége:

8,8%-a víz

Védőoltások:

A főváros, Bogotá magas fekvése miatt egészségügyi kockázatot jelent a szív és érrendszeri betegségekre hajlamosaknak, illetőleg az egészséges turistáknak is célszerű időt szakítani a magassághoz való alkalmazkodásra. Miután az egész ország területe trópusi övezetben fekszik, az 1500 m alatti részeken tartózkodáshoz (Amazónia, Atlanti partvidék, Csendes-óeáni partvidék) ajánlatos a hepatitisz A, B, sárgaláz, denge és a malária elleni szokásos óvintézkedések megtétele (védőoltás felvétele, szúnyogok és egyéb rovatok elleni védekezés, megbízható helyen való étkezés). Az egészségügyi ellátás színvonala a nagyvárosokban általában megfelelő. Utas- és balesetbiztosítás megkötése a tervezett utazás előtt feltétlenül ajánlott. Meglévő biztosítás esetén célszerű ellenőrizni, hogy érvényessége kiterjed-e Kolumbiára is.

Kommunikáció jellemzői:

internet, mobil- és vezetékes telefon

Gazdaság:

Mezőgazdasági-ipari ország, jelentős bányászattal (kőszén, kőolaj, földgáz, nikkel, arany, vasérc, kaolin, platina, ezüst, azbeszt, drágakövek, só). Legfontosabb ipari ágazatai a petrolkémia, kohászat (acél- és nikkelgyártás), élelmiszer-, textil-, papíripar és gépgyártás. Mezőgazdasági terményei közül a legjelentősebbek a kávé (a világtermelés 10%-a), banán, cukornád, rizs, kukorica, cirok, burgonya. Állattenyésztésére a szarvasmarha, juh, sertés, ló és baromfi tartása jellemző.

Vallás:

római katolikus 94%, egyéb 6%

 

Brazíliaváros - Nagykövetség

Nagykövet: Dr. Németh József

Cím: S.E.S. Av. das Nacoes, Quadra 805.Lote 19. 70413-900, Brasilia-DF

Telefon: 00-55-61/3443-08-22, 3443-08-36, 3443-08-54 Ügyeleti mobil: 00-55-61-8177-9700

Fax: 00-55-61/3443-34-34

E-mail: huembbrz@terra.com.br

Weboldal: www.mfa.gov.hu/emb/brasilia

Brazil Nagykövetség

Nagykövet: GILBERTO VERGNE SABOIA

Cím: 1123 Budapest Alkotás utca 50, B épület, II emelet

Telefon: (36-1) 351-0060~62

Fax: (36-1) 351-0066

E-mail: embassy@brazil.hu

Weboldal: http://www.brazil.hu/hu/index-hu.htm

Ünnepnapok:

 

Január 1: Újév
Január 6: Vízkereszt
Március 19: Szent József
Március 24: Zöldcsütörtök
Május 1: A munka ünnepe
Május 4: Jézus mennybemenetele
Május 25: Úrnapja

 

Június 2: Jézus-szíve ünnep
Július 20: Függetlenség Napja
Augusztus 7: A felszabadulás napja
Augusztus 15: Mária mennybemenetele
Október 1: Mindenszentek napja
Október 12: Kolumbusz napja
November 11: Függetlenség Cartagena-tól
December 8: Mária fogamzása
December 25: Karácsony
December 26: Karácsony

Éghajlat:

Az ország déli részén húzódik az Egyenlítő. Az évi középhőmérséklet 24 °C. A hőmérséklet elsősorban a tengerszint feletti magasságtól függ. Általában 300 m szintkülönbség 2 °C fok különbséget okoz az évi középhőmérsékletben. Az ország hegyvidéki részein így a forró folyóvölgyek felett havas csúcsok emelkednek. Az évi csapadék mennyisége 2000 mm körül mozog. Az ország északi részén 400 mm alatt van a csapadék. Legcsapadékosabb a csendes-óceáni tengerpartra néző hegyoldalak vidéke, legszárazabb pedig a Guajira félsziget. Mivel a széljárás meglehetősen állandó, a hegyeknek van esőnek kitett és esőárnyékban lévő oldala, jelentősen eltérő növény- és állatvilággal.

 

 

Keresések eredményei
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-11-23 13 nap Program szerint repülőrepülő 690 000 Ft Részlet

egyéb ajánlatok >