Magyarország

Országok részlete

Magyarország Magyarország - transparent

Kínálunk 76 szállás lehetőséget árak: 4 500 Ft - 1 249 827 Ft.

Régió:

Általános

Az ország területének nagy része 200 méternél alacsonyabb tengerszint fölötti magasságon fekszik. Noha Magyarországon számos középhegység terül el, a 300 méteres magasságot meghaladó kiemelkedések az ország területének kevesebb, mint 2%-át foglalják el. A legmagasabb pontja a Kékes 1014 m-es magassággal, a legalacsonyabb pont pedig Csongrád megyében található a Tisza közelében 75,8 m-es tengerszint feletti magasságon. Az ország legfontosabb természeti kincse a termőföld, annak ellenére, hogy a talajminőség változatos. Területe 70%-a alkalmas mezőgazdaságihasznosításra, s ezen arányon belül 72%-ot tesznek ki a szántóföldek.

Magyarország három éghajlati terület határán helyezkedik el; időjárását a keleti nedves kontinentális, a nyugati óceáni, az északi sarkvidéki légtömegek és a déli-délnyugati mediterrán hatás alakítja. Az évi középhőmérséklet +8–11 °C, amelynek viszonylag magas, 20–25 °C-os az ingadozása. A hőmérséklet átlagos értéke januárban a legalacsonyabb, −4–7 °C, júliusban a legmagasabb, 25–30 °C. A napsütéses órák száma évente 1700–2100 óra között van; ez az Alföldön a legmagasabb és a hegyvidéken a legkisebb, ami fontos tényező a mezőgazdaság szempontjából. Az évi átlagos csapadékmennyiség 500–1000 mm, az Alföldön 500–600 mm, a hegyvidéken 800–1000 mm. Az északnyugati szél az uralkodó.

 

Magyarország Régiói:


- Észak-Magyarország

- Balaton

- Budapest és környéke

- Dél-Alföld

- Dél-Dunántúl

- Észak-Alföld

- Közép-Dunántúl

- Nyugat-Dunántúl

- Tisza-tó.

 

I. Észak-Magyarország

Észak-Magyarország a meglepetések és különleges értékek földje, ahol „minden lépés új élmény”. Itt van az ország legmagasabb hegycsúcsa, a Kékestető, Vizsolyban megcsodálhatjuk az első magyar nyelvű, nyomtatott Bibliát a XVI. századból. Zemplén erdeiben Magyarország legrégibb erdei kisvasútja zakatol, Tokaj-Hegyalja pincéiben nemesedik a világon legismertebb magyar bor, a Tokaji aszú... A Világörökség részét képező hollókői Ófalu és apró temploma mintha csak egy mesekönyv lapjairól került volna a nógrádi hegyek közé.

Öt hegység, a Cserhát, a Mátra, a Bükk, a Cserehát és a Zemplén őrzi a középkorból fenn maradt várak, ódon kastélyok falait. E gyöngyszemek nyaranta megtelnek élettel: a híres egri vitézekre a Végvári Vigasságok című rendezvény emlékeztet, a siroki és a hollókői várjátékok a középkorba repítik vissza a látogatókat, a sárospataki Rákóczi-vár udvarán többnyire világsztárok adnak koncertet a Zempléni Fesztivál idején, Diósgyőrben pedig a várban szinte minden hétvégére jut valamilyen izgalmas rendezvény.

Eger barokk belvárosát, karcsú minaretjét, fürdőjét, a Szépasszony–völgyet, a Bikavérünnep tarka forgatagát bizonyára nagyon sokan ismerik. Itt az ideje Miskolc felfedezésének is! Felújított belvárosára szinte rá sem lehet ismerni, a Bartók+ Miskolci Nemzetközi Operafesztivál híre immár határainkon is túlszárnyal, akárcsak a különleges élményt nyújtó miskolctapolcai Barlangfürdőé.

Észak-Magyarország a palócok és a matyók hazája is, a színpompás népviseletek és az élő hagyományok földje. Mezőkövesden a vendégek akár aktív résztvevői lehetnek egy matyó lakodalomnak is.

Érdemes bebarangolni a legek és a különleges értékek régióját, ahol tényleg minden lépés új élmény!

További információkért keresse fel utazási irodánk!

 

Észak-Magyarország térségei:

 

Tokaj-Zemplén térsége: Édes nedűk és természetes kalandok!

 

A Zempléni-hegység és a Bodrog folyó találkozásánál formálódott területen az évszázados pincék, a régi épületek, a kiváló Tokaji borok és a festői táj együttese ritkán tapasztalható, kivételes élményt nyújt az idelátogatóknak.

Ezekkel az értékekkel érdemelte ki a 27 települést magába foglaló Tokaj-Hegyaljai Borvidék a világörökségi címet. A tokaji nemes nedűkről, például a Tokaji aszúról nem is kell sok szót ejteni, hiszen ki ne ismerné azokat? Sokan tudják, a fogyasztásra korábban cseppenként ajánlott szamorodni és aszú, valamint az esszencia magas penicillin tartalma miatt természetes egészségvédő hatású. Tokaj leghíresebb építményei a pincék. A mai belváros alatt húzódó pincerendszer egyes pincéiben már a XV-XVI. században is bort tároltak.

A sárospataki Református Kollégiumot és a Rákóczi-várat felkereső turisták, valamint a város lakói egyaránt élvezhetik a megújult Végardó Fürdő szolgáltatásait. A kincset érő termálvízre kutatófúrás révén találtak rá 1959-ben. A szomszédos Sátoraljaújhelyet gyönyörű fekvése, történelmi és irodalmi kötődései miatt sokan felkeresik. A városhoz tartozó Széphalomban Kazinczy Ferenc sírja, emlékcsarnoka és az ugyanitt álló Magyar Nyelv Múzeuma máig az egyik leglátogatottabb irodalmi zarándokhely. Továbbá itt található Magyarországon a leghosszabb bobpálya a Zempléni kalandparkban.

A csodálatos folyókat, patakokat övező növény- és állatvilág kizökkent a mindennapi élet rohanásaiból, a zajból, és csónakba, kenuba csalogatja az utazót. Gyakorlott, megfelelő tapasztalatokkal rendelkezők számára a közeli Hernád ad sok izgalmat a kavicsos folyómedrével, kidőlt fáival. A lassú folyású Bodrog a kezdők számára is ajánlott.

Sárospatakról vagy Tokajból indulva sétahajó járatokon élvezheti a víz közelségét, vagy borkóstolóval egybekötött hajókiránduláson is részt vehet. A térségben több helyen, Mádon, Tarcalon és Erdőbénye határában is találhatóak horgásztavak, de látogatható a tarcali és a Megyeri-tengerszem is. Kiemelt értéket képvisel Bodrogzug madárvilága: ritka ragadozó madarak, valamint számos vízi és gázlómadár faj él itt, de az ártér a madárvonulásnak is fontos állomása.

További információkért keresse fel utazási irodánk!

 

Miskolc-Bükk térsége!

Ha érdeklik Önt a történelem, a zene, a képzőművészet és az építészet emlékei, ha szereti az erdei túrákat, vagy az extrém sportoknak hódol, esetleg két keréken járná az erdőt, vagy csak lazítana a kellemes termálvízben, akkor Miskolc nyitott kapukkal és kellemes bükki barangolásokkal várja!

A régió legnagyobb városa az ország legrégebben lakott települése, hisz az ember jelenléte 70 ezer évvel ezelőttre tehető a belvárosban magasodó Avas hegyen. A város ma is számtalan történeti és kultúrértéket rejt. A Diósgyőri vár az egyik legrégebbi és legjelentősebb emléke Miskolcnak. A reneszánsz vár volt királynék jegyajándéka, boszorkányok vesztőhelye, falai között nem katonás, hanem lantpengető, kedélyes élet folyt. Ezt a hangulatot adja vissza nyaranta a Nagy Lajos korát idéző középkori forgatag is.

Miskolc a Bükk keleti oldalán található, a hegység szerves része a város és környéke életének. Ha csak kellemes, hűs erdei sétára vágyik, a városból kilépve máris a fák között találja magát az ember.

Lillafüred országszerte híres hegyvidéki üdülőközpont, ahová erdei kisvonattal is utazhatunk, és ahol csónakázhatunk a mélyzöld Hámori-tavon. A hegyoldalban Mátyás-korabeli vadászkastélyok mintájára építették a gyönyörű fekvésű Hunguest Hotel Palotát. Függőkertjéből, 20 m magasból zúdul alá az ország legmagasabb vízesése.

Európában egyedül a miskolctapolcai Barlangfürdő, melynek természetes barlangjárataiban áramló forrásvizében minden évszakban elmerülhetünk. Az itt eredő meleg források gyógyhatású vize már a török idők előtt híres fürdőkultúrát alakított ki a völgyben. A látogatók válogathatnak a termál-, tavi, illetve barlangi medencék között. A fürdő közelében többek között a Bástya Wellness Hotel és a Calimera Wellness és Konferencia Hotel is várja a pihenni vágyókat.

Bükkszentkereszten meglátogathatják az ország talán leghíresebb füvesemberét, Gyuri bácsit, sőt gyógynövénygyűjtő túráin is elkísérhetik. Az üdülőfalu kristálytiszta levegőjéről, lovastanyájáról és üveghutáit bemutató kiállításáról is nevezetes.

Miskolc városa bővelkedik rendezvényekben az év minden időszakában. Ezek közül a két legjelentősebb, a február környékén megrendezésre kerülő Kocsonyafesztivál, valamint nyaranta a Bartók+ opera fesztivál. A Kocsonyafesztivál egy hagyományos télbúcsúztató rendezvénysorozat, amely egy városi legenda köré épül. A Bartók+ operafesztivál a komolyzene kedvelőinek igazi csemege a nyár forróságában. Bartók mellett minden évben egy nagy külföldi zeneszerző műveit mutatják be, idén (2012) Bartók + Puccini lesz.

További információkért keresse fel utazási irodánk!

 

Mátra - élmény minden évszakban!

A Mátra Magyarország emblematikus hegysége, itt található az ország legmagasabb pontja, az 1014 méter magas Kékes-tető és szomszédságában a Galya-tető. Ez a vidék a kristálytiszta levegője révén egyben klimatikus gyógyhely. A Mátra kapujának nevezett Gyöngyösről vezet az út fel a hegyekbe…

A gyöngyösi Mátra Múzeum megismerteti látogatóit a Mátra élővilágával, természetrajzával, ásványaival, a város helytörténetével. A múzeum mellől kisvasúttal zötyöghet a farkasmályi pincesorok alatt Mátrafüredre. Jó tudni, hogy a Mátravasút szerelvényei két útvonalon közlekednek. Szinte egész évben eljuthat vele Mátrafüredre, de a Lajosházára vezető sínpáron csak a nyári időszakban, hétvégéken járnak a vonatok. A Mátra az aktív szabadidő eltöltésére is kiváló középhegységi terepet nyújt. A gyalogos és kerékpáros túrázás mellett olyan különleges szabadidős tevékenységeknek is hódolhat, mint a nordic walking, a segway vagy a monster roller.

A galyatetői Hunguest Grandhotel Galya vendégei is élvezhetik a levegő tisztaságát, hiszen a levegő por- és pollenszegény, a házi poratka ezen a magasságon már nem él meg. Mátraszentimrén a Hotel Narád & Park, Mátraházán a Hotel Ózon Residence és a Lifestyle Hotel Mátra a legmagasabb szintű szolgáltatásokkal várják a vendégeket. Emellett számos panzió és magánszálláshely is található a Mátrában.

Nemcsak a jó levegő, hanem egy különleges gyógyvíz is hozzájárulhat egészsége megőrzéséhez. Parádsasvár környékén erednek azok a savanyú vizű források, amelyeket a helyiek csevice víznek neveznek. Érdemes megkóstolni a parádóhutai Klarissza-csevice vagy az Ilona-völgyi Szent István-csevice vizét is.

A Mátra gyógyturizmusának országosan egyedülálló értéke a mofetta. A természetes széndioxidos „gázfürdő"-t, amely mozgásszervi, reumatológiai, érrendszeri betegségek kezelésére, megelőzésére javallott, már nemcsak Mátraderecskén a gyógyintézményben, hanem a parádfürdői Erzsébet Park Hotelben is igénybe veheti.

További információkért keresse fel utazási irodánk!

 

Aggtelek és térsége - Földalatti Csodák és Falusi Kalandok!

Az Aggteleki-karszt mint Világörökségi helyszín számtalan felszíni és felszín alatti kincset rejt magában. A varázslatos karsztvidék és a falusi környezet páratlan élményt és számtalan programlehetőséget nyújt a pihenni vágyó turisták vagy a kalandra vágyó felfedezők számára.

Az Aggteleki-karszt területén található közel 300 barlang 1995-ben felkerült az UNESCO Világörökség listájára. Itt található Magyarország leghosszabb barlangja, a határon is átnyúló, több mint 25 km összhosszúságú, 2 millió éves Baradla-barlang, mely egyben hazánk legismertebb és cseppkőképződményekben leggazdagabb barlangja. Az aggteleki rövidtúrán a látogatók fényjátékkal egybekötött zenei előadásnak lehetnek tanúi a kitűnő akusztikájú Hangversenyteremben, ahol a túrákon kívül rendszeresen rendeznek különböző műfajú koncerteket.

A zene- és barlangkedvelők a mintegy másfélórás Vörös-tói középtúra során az Óriások termében hasonló élményeket élhetnek át. A kalandot kereső látogatók 5-7 órás speciális barlangtúrák résztvevőiként kiépítetlen szakaszokon haladva fedezhetik fel a barlang rejtett szépségeit. A Baradla mellett további 5 barlang (Béke-, Kossuth-, Meteor-, Rákóczi-, Vass Imre-barlang) várja a mélység titkait kutatni vágyó vendégeket. A barlangok az év minden napján látogathatók, de a +10oC állandó hőmérsékletről ne feledkezzenek meg.

A barlangok vidékét járva érdemes megtekinteni a szinpetri vízimalmot, mely Guinness-rekordert, a Világ Legnagyobb Könyvét rejti magába. Az innen néhány kilométerre a hegyek közt megbúvó Tornakápolna, amely 11 állandó lakosával az ország legkisebb települése, értékes templomával, kiváló körpanorámás látványt nyújtó kilátópontjával sok kirándulót vonz.

A környező települések, mint Jósvafő, Szögliget, Tornakápolna, Teresztenye, Perkupa számtalan népi építészeti értékkel rendelkeznek: régi csűrök, gömöri és tornai motívumokat viselő parasztházak, régi kúriaépületek és szebbnél szebb festett kazettás mennyezetes templomok. A környék nevezetességei között számtalan kultúrtörténeti emlék is fellelhető, mint például Szádvár romja, a martonyi Háromhegyi pálos templom- és kolostorrom, valamint Derenk romközsége, amelyek egy részét gyalogosan vagy kerékpárral is felkereshetik.

További információkért keresse fel utazási irodánk!

 

Eger és térsége - Csillagvidék kaland!

Az ide látogatók előtt a lehetőségek és élmények széles tárháza nyílik meg, legyen szó városlátogatásról, túrázásról, biciklizésről, lovaglásról vagy akár pihentető termálvizes fürdőzésről. A Csillagvidék minden korosztálynak kínál kalandot és pihenést. A térség sokszínűségét az ide tartozó települések által kínált rengeteg élmény adja, amely programok közül a látogatók kedvükre válogathatnak.

Eger gazdag történelmi hagyományai, épített öröksége, messze földön híres borai, gyógy- és termálfürdői, rendezvényei megannyi élménylehetőséggel várják a vendégeket. Történelmi városként minden magyar számára egyet jelent a hősies helytállással, a kitartással, a hazaszeretettel. A látogatók szívesen sétálnak az egri várban, a belváros ódon utcáin, de akár kerékpárra pattanva vagy kisvonattal is ismerkedhetnek a várossal.

A „Gyógyvizek Völgye" Egerszalók és Demjén egyedülálló hőforrásaival, természeti képződményeivel, finom boraival, gyógyvizeivel, kőemlékeivel páratlan kikapcsolódást jelent az idelátogató vendégek számára. Turisztikai látványosságként említhetők a riolittufába vájt kaptárkövek és barlanglakások, melyek számos bükkaljai településen látogathatók.

A matyó hímzés és viselet a magyar hagyományok megtestesítője, hungarikum. A Matyóföld központjában Mezőkövesden a Matyó Múzeum, a skanzen jellegű Hadas városrész, a Mezőgazdasági Gépmúzeum meglátogatása színesíti a híres Zsóry fürdőt felkereső vendégek napi programját. A Bükkalján Bogács az utóbbi években kedvelt pihenőhely lett. 76 oC -os termálvízre létesült a Bogácsi Thermálfürdő, mely nyitott medencéivel télen-nyáron közkedvelt hely. Az itt pihenő vendégek a fürdőzés mellett élvezhetik a táj szépségét, kóstolgathatják a helyi domboldalakon termett szőlőkből készített kiváló bükkaljai borokat a pincesoron, meglátogathatják a kaptárköveket, de a falu határában akár horgászhatnak is.

A Bükki Nemzeti Park területén gyalogos sétával, kerékpárral vagy a Szilvásváradi Erdei Vasúttal járható végig a Szalajka-völgy, megtekinthetők a pisztrángos tavak, az egyedülálló szépségű, természetes édesvízi mészkő képződmények, a lezúduló Fátyol-vízesés, a Szabadtéri Erdei Múzeum és még sok más látnivaló. Szilvásvárad ad otthont a világhírű lipicai ménesnek is. Akár lovagolni vagy fogatot hajtani érkezik, vagy csak egy kellemes kerékpár- vagy gyalogtúrát tervez a környéken, kiváló szálláshelyek várják szinte minden kategóriában.

További információkért keresse fel utazási irodánk!

 

Nógrád - A palóc varázslat!

A völgyekben megbúvó kis falvak, a természet, a geológiai ritkaságok, a népi építészet, az élő palóc hagyományok, a cifra viseletek, a terített asztalon rejlő finomságok lehetőséget nyújtanak az élet megélésére, lassításra, ami mai felpörgött hétköznapokból kimarad.

A térség központja, Salgótarján, melynek szűkebb természeti környezete kiváló lehetőséget biztosít kirándulásra, túrázásra, kerékpározásra és tereplovaglásra is. Az itt található geológiai ritkaságok (bazaltorgonák, vulkáni kúpok) az első, határon átnyúló Novohrad-Nógrád Geopark részei. Az egyik legizgalmasabb kirándulóhely, az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület az egész világon egyedülálló látványosságokat kínál.

Érdemes bejárni a vidék kínálta számtalan turistautat, mert közülük több a hajdani végvárak, Salgó, Drégely és Nógrád vára csodálatos körpanorámájával s a repülés illúziójával ajándékoz meg minket. Hollókő vára a levegőből olyan, mint egy csigaház, mely a Világörökség részét képező ófalu, a Palócföld éke fölé magasodik.

Kozárdon a tiszta levegő, a gondozott környezet mellett a legfőbb vonzerőt a hagyományos magyar és palóc ételek, helyi termékek jelentik, azaz a lekvárok, mézek, zamatos gyümölcsök, amelyekből remek pálinka is készül. Aki szeret strandolni, Balassagyarmaton és Pásztón is megteheti. Az utóbbi helyen termálvizes medencében is fürdőzhet. Pásztóról akár kerékpártúrára is indulhat a Mátra nyugati oldalán, Vanyarcról pedig kilovagolhat a Kelet-Cserhát hegyei közé.

Csend, nyugalom, természetközelség, friss levegő és megannyi felejthetetlen élmény.

További információkért keresse fel utazási irodánk!

 

Keresések eredményei
Értékelés:
0,0 / 6 Hodnocení podle Holidaycheck
4 500 Ft -tól
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-25 2 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 4 500 Ft Részlet
 2018-09-26 2 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 4 500 Ft Részlet
 2018-09-27 2 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 4 500 Ft Részlet
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-29 1 nap Önellátás autóbuszautóbusz 7 600 Ft Részlet
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-29 1 nap Önellátás autóbuszautóbusz 7 900 Ft Részlet
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-06 1 nap Önellátás autóbuszautóbusz 9 400 Ft Részlet
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-07 1 nap Önellátás autóbuszautóbusz 9 400 Ft Részlet
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-27 1 nap Önellátás autóbuszautóbusz 9 500 Ft Részlet
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-25 2 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 9 600 Ft Részlet
 2018-09-26 2 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 9 600 Ft Részlet
 2018-09-27 2 nap Önellátás egyéniegyéniBudapest 9 600 Ft Részlet
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-29 1 nap Önellátás autóbuszautóbusz 11 900 Ft Részlet
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-10-13 1 nap Önellátás autóbuszautóbusz 11 900 Ft Részlet
Dátum Utazás időtartama Ellátás Közlekedés Ár
 2018-09-25 4 nap Önellátás egyéniegyéni 12 000 Ft Részlet
 2018-09-28 4 nap Önellátás egyéniegyéni 12 000 Ft Részlet
 2018-10-22 4 nap Önellátás egyéniegyéni 12 000 Ft Részlet

egyéb ajánlatok >